درمان درد کف پا هنگام بیدار شدن از خواب و پیاده روی بدون جراحی

درد کف پا

درد کف پا که در پزشکی نیز با اصطلاح درد کف پایی شناخته می‌شود و به دردی در قوس کف پا اشاره دارد. این درد می‌تواند نتیجه عوامل مختلفی باشد و معمولا بدنبال فعالیت هایی که فشار قابل توجهی به کف پا وارد می‌شود، ایجاد می‌گردد. کف پا ساختمان اصلی پا را تشکیل می دهد و نقش مهمی را برای گرفتن و بازگرداندن نیرو بین بدن و زمین انجام می‌دهد. حمایت کننده بدن است زمانیکه فرد روی پاهایش ایستاده است اما زمانیکه کف پا تحت فشار بیش از حد به دلیل حرکات شدید یا طولانی مدت روی پاها ایستادن قرار بگیرد آسیب و درد در آن ناحیه بوجود می‌آید.

اگر درد کف پای شما در روال روزانه و فعالیت های روزمره شما تداخل ایجاد کرده است باید به دنبال رسیدگی آن از طریق به پزشکی باشید. شما هم چنین باید در صورت تغییر رنگ یا تغییر شکل ناشی از درد کف پایتان ملاقات کنید (هر دوی این علائم آسیب یا شکستگی استخوان را نشلن می دهد) این درد بسیار به لمس حساس بوده یا باعث می شود شما به دشواری گام بردارید.

دکتر فرخانی پس از تشخیص دقیق علت درد پای شما، مناسب ترین شیوه ی درمان از جمله ماساژ، طب سوزنی و حرکات ورزشی پا را برای کاهش درد و درمان این عارضه به بیماران توصیه می کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت با شماره تلفن های 03132367465 و 03132330382 تماس حاصل فرمایید.

علل و علائم درد کف پا


معمولا دانستن علت‌های درد کف پا به شناسایی عواملی که منجر به درد پایتان می‌شود، کمک می‌کند.

التهاب نیام کف پایی(فاشئیت پلانتار)

اگر شما اغلب احساس درد شدید در کف پا به طرف پاشنه می کنید، ممکن است به حالتی رایج که فاشئیت پلانتار نامیده می‌شود، مبتلا شده باشید. آسیب (که به خار پاشنه معروف است) وارده با درد و التهاب همراه است و باند ضخیم از بافتی که در کف پا ادامه یافته و استخوان پاشنه را به انگشتان متصل می‌کند را درگیر خود می‌کند. درد فاشئیت پلانتار معمولا صبح هنگام بیشتر شده و در طول روز کاهش پیدا می‌کند. با این حال ممکن است با ایستادن طولانی مدت و پیاده روی بیش از حد نیز اتفاق بیافتد. فشار بیش از حد عضلات پا اکثر موارد موجب درد کف پا می شود. پوشیدن کفش پاشنه بلند و نامناسب، داشتن اضافه وزن قابل توجه، ورزش کردن خیلی زیاد یا ورزش کردن درحالی که بدنتان آماده نیست و برخی ناهنجاری‌های پا(مانند کف پای صاف یاپای دارای قوس زیاد) باعث درد کف پا می شود.

پارگی فاشئیا پلانتار

 پارگی در فاشیا پلانتار ممکن است باعث شدید شدن درد کف پا شود که در طول انجام فعالیت های فیزیکی شدیدتر می شود. اکثر افراد مبتلا به فاشیا پلانتار بیشتر دردهای پاشنه پا را تجربه کرده اند اما درد کف پا رایج تر است.

کف پای صاف

تقریبا یک سوم مردم با نقص کف پای صاف متولد می شوند.

این وضعیت با قوس بسیار کم یا عدم وجود قوس درپا مشخص شده است. نتیجتا بیشتر وگاهی همه قسمت کف پا به صورت تخت با زمین برخورد دارد. افرادی که این وضعیت را در بدو تولد ندارند نیز می توانند درطول زمان به آن دچار شوند اگر که تاندون هایی که قوس پا را تشکیل می دهند آسیب ببینند یا کشیده شوند دیگر به درستی قادر به انجام کارخود نیستند. معمولا داشتن کف پای صاف بدون درد است اما برخی افراد درد در پاشنه و قوس پاهایشان زمانیکه می دوند، راه می روند و می پرند را تجربه می کنند. معمولا ارتوپات های ساخته شده می توانند هرگونه درد کف پا در ارتباط با این بیماری را کاهش دهند.

پای دارای قوس زیاد

وضعیتی که به آن پای دارای قوس زیاد گفته میشود یکی دیگر از نقص های رایج پا است که می تواند باعث درد کف پا شود. دراین حالت که کف پا با اینکه وزن زیاد بدن را حمل می کند اما با زمین برخورد ندارد وموجب درد در کف پا ،ساق پا ،زانوها وپشت بدن  می شود.

بیشتر موارد قوس زیاد پا در بدو تولد بوجود آماده است. اما می تواند توسط عواملی مانند سکته مغزی ، رماتیسم مفصلی، دیابت ها، فلج مغزی و وضعیت‌های پزشکی دیگر نیز ایجاد شود. علاوه بردرد، قوس زیاد پا باعث خم شدن انگشتان پا، پینه بستن، التهاب آشیل و متاتارسالژی (درد انگشتان پا) می گردد.

سندروم تونل تارسال

سندروم تونل تارسال وضعیتی است که با تحت فشار قرار گرفتن عصب تیبیال که از داخل تونل تارسال عبور کرده، در طول و داخل مچ پا ایجاد می‌گردد. این سندروم معمولا باعث درد و سوزش در پاشنه، مچ پاها و قسمت پایینی پاها می‌شود. گاهی اوقات سوزش ایجاد شده در کف پا تا زانوها را درگیر می‌کند.

آسیب‌های پا (رگ به رگ شدگی، شکستگی استخوان و کبودشدگی)

گاهی اوقات آسیب‌های پا مانند رگ به رگ شدگی، شکستگی استخوان و کبود شدگی می‌تواند منجر به درد کف پا شود. این مثال‌ها ممکن است که به ساختمان کف پا آسیب وارد کند و در طول فعالیت‌های ورزشی موجب پیچ خوردگی و غیر طبیعی شدن فرم پا شود. اگر اخیرا صدمه‌ای به پایتان وارد شده و درد کف پا دارید حتما به پزشک مراجعه کنید تا از رگ به رگ شدن، کبودشدگی یا شکستگی استخوان جلوگیری شود.

نوروما

نوروما تورم عصب است که معمولا به دلیل آسیب، استفاده بیش از حد پاها و یا زخم ایجاد می شود. گاهی نیز تومور عصبی نامیده می‌شود. بیشترین مکان رایج نوروم‌ها قسمت کروی کف پا است. علائم مرتبط با نروم ها عبارت است از سوزش، درد، بی حسی در انگشتان و در موارد نادر بیمار می‌تواند درد کف پا را تجربه کند.

آرتروز

آرتروز بیماری است که باعث درد، تورم و التهاب مفاصل می‌شود. فرد دارای این بیماری جهت اینکه درد آرتروز خود را در هنگام راه رفتن کاهش دهد وزن خود را روی یک پا نیانداخته و سعی در تعدیل وزن روی هر دو پا کرده و سبک راه رفتن خود را تغییر می‌دهد اما این کار می‌تواند باعث فشار ناخواسته به قسمت‌های مختلف پا شود که منجربه درد کف پا می‌گردد.

استفاده بیش از حد از پا

گاهی اوقات درد کف پا به سادگی رخ داده و آن به علت استفاده بیش از اندازه از پا می باشد که می تواند براثر راه رفتن های طولانی، درگیر کردن پاها در حرکات تکراری به طور طولانی مدت، ورزش بیش از توانایی های فعلی خود ایجاد گردد. استفاده بیش از حد از پا می تواند باعث خستگی عضلات و تاندون ها شود که منجربه درد کف پا می شود.

پینه بستن پا وانگشت شست و خم شدن انگشتان

در شرایطی نادر وضعیت پا به طور خاص پینه بستن پا و انگشت شست پا و همین طور خم شدن انگشتان ایجاد میگردد که باعث درد در کف پا می‌شود. هر کدام از این وضعیت‌ها می تواند حالت طبیعی راه رفتن شما را مختل کرده و همچنین باعث درد در کف و دیگر نواحی پا اتفاق بیافتد.

درد کف پا چگونه تشخیص داده می شود؟


ساختمان پا بسیار پیچیده است به همین دلیل فردی که درد کف پا را تجربه می کند باید به یک متخصص مراجعه کند تا تحقیقات مربوط به علت بیماری انجام شود.این تحقیقات شامل معاینه فیزیکی پا ، مشاوره در مورد تاریخچه پزشکی و رویدادهای اخیر که ممکن است باعث درد شده باشد است.اغلب شواهدی از یک توده یا کبودی در کف پا وجود دارد که اسیب وارد شده به بافت همبند را نشان می دهد.آزمایشات دیگری که برای تعیین علت درد کف پا ممکن است افتاده شود شامل تصویر برداری با اشعه ایکس،تصویربرداری رزونانس مغناطیسی(ام آر آی) یا اسکن توموگرافی کامپیوتری(سی تی) می باشد.

بهترین درمان برای درد کف پا چیست؟


درمان های موثر برای درد کف پا شامل موارد زیر است:

استراحت مناسب انجام دهید

اگر احساس فشار در پای خود دارید، بنشینید و به پاهای خود استراحت بدهید. پاهایتان را به آرامی حرکت دهید تا استخوان ها و عضلات را بهبود بخشد. این کار قطعا به کاهش درد و التهاب پا کمک خواهد کرد.

دارو

دارو

دارو گزینه‌ای مناسب برای تسکین درد زمانیکه در خانه هستید، است. آسپیرین داروی ضدالتهاب موثری است که به دردهای متداول کف پا کمک می کند. پزشکان هم چنین می توانند استروئیدها را تجویز کنند که دارای اثرات مشابه اما قوی تری نسبت به آسپیرین می باشد. علاوه بر داروهای ضدالتهاب شما می توانید غذاها و مایعات ضد التهابی بسیاری مصرف کنید تا بزودی بهبود یابید. سعی کنید غذاهای با ارزش غذایی کم و غذاهای آماده که درد پای شما را بیشتر می کنند، نخورید. غذاهای سالم به تقویت عضلات و بافت‌های کف پا کمک می کند.

یخ درمانی

یخ درمانی

یخ بهترین روش برای کاهش درد،تورم وقرمزی پا است. استفاده کردن از یخ برای انگشتان و پاها موقتا درد را کاهش می دهد و انتهای عصب، جایی که درد شروع می شود را مسدود می کند. اما استفاده بیش از 10 دقیقه از یخ ممکن است به پوست آسیب برساند بنابراین پیشنهاد می شود در مدت زمان کمتر از 10 دقیقه از یخ استفاده شود.

پوشیدن کفش های مناسب

پوشیدن کفش های مناسب

از پوشیدن کفش های نامناسب و تنگ، صندل های پاشنه بلند و پاشنه نازک بپرهیزید.شما برای انتخاب به کفش های مناسب ،نرم و راحت یا پاپوش هایی که درد کف پاهایتان را کم کند، نیاز دارید. بیشتر کفش های ورزشی برای راحتی بیشتر ترجیح داده می شوند، که معمولا دارای انعطاف در هنگام پیاده روی و دویدن هستند. کفش قابل انعطاف و مناسب پا درد کف پا را کاهش خواهد داد.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی

هدف از فیزیوتراپی تسکین درد کف پا است.این روش از درمان، بسته به شدت وضعیت شما می تواند بطور کامل در منزل انجام شود و یا به کمک فردی حرفه ای انجام شود. اگر در مطب پزشک باشد، او ممکن است از فراوا درمانی،شوک یا لیزر درمانی برای کاهش درد یا التهاب شما استفاده کند.

ماساژ دادن

ماساژ دادن

ماساژ درمانی روشی عالی است برای شل کردن عضلات و کمک به بهبود حرکات پاهایتان است. سفت شدن عضلات در پاها و پشت می تواند منجر به سفت و سخت شدن عضلات از مچ به پایین پا می شود. تمامی آن عضلات به هم متصل هستند. بنابراین فشار و درد در پشت شما می تواند باعث درد در پاهایتان که تاندون ها در آن کشیده شده است گردد و درد امتداد یابد. طب سوزنی یا ماساژ کامل بدن احتمالا یکی از بهترین روش های مقابله با درد کف پا است.

اوزون تراپی

اوزون تراپی

اوزون تراپی استفاده از فعال‌ترین شکل اکسیژن در جهان است. اوزون تراپی از قدرت اکسیژن برای از بین بردن بافت های آسیب دیده، مفاصل، رباط ها و بازسازی تاندون ها استفاده می کند که معمولا باعث بهبودی کامل و پایان دائمی درد می شود.

پی آرپی درمانی

پی آرپی درمانی

از دیگر داروهای تزریقی موثر برای درد کف پا پی آر پی درمانی است. تزریق پی آر پی غنی از عوامل رشد پلاکتی است که دارای توان بالقوه افزایش جریان خون و نتیجتا بهبودی درد کف پا است.

ورزش کردن

ورزش کردن روشی ساده است که می توانید در منزل انجام داده و موجب نرم نگه داشتن عضلاتتان شوید. انجام روش های زیر قبل و بعد از ورزش کردن برای افزایش جریان خون عالی هستند:

استفاده از توپ تنیس

استفاده از توپ تنیس

توپ تنیس را زیر قوس پای برهنه ی خود قرار داده و به اطراف چرخانیده، عضلات پایتان را بکشید و اینگونه جریان خون را افزایش دهید.هم چنین می توانید توپ را زیر عضلات ساق پا گذاشته و بچرخانید تا سفتی و گره ها از بین بروند.اگر احساس می کنید توپ تنیس بسیار ساده است، توپ لاکراس را برای ماساژ عمیق تر استفاده کنید.

کشش با حوله

کشش با حوله

اولین کار که در صبح هنگام و شب قبل از خواب باید انجام دهید، کشیدن کف پایتان با حوله حمامی است. روی سطح صافی بنشینید و پاهایتان را بصورت صاف و مستقیم در مقابلتان قرار بدهید. حوله را درقسمت کروی پایتان حلقه کرده دو سر انتهای آن را با دست هایتان نگه دارید. حوله را تا زمانیکه احساس کشیدگی بدون احساس دردی در کف پا می کنید به طرف خودتان بکشید. 20 تا 30 ثانیه در این حالت نگه دارید، استراحت کنید و تا سه مرتبه تکرار کنید.

کشش ایستاده

کشش ایستاده

کف پایتان را در حالیکه ایستاده اید بکشید این کار را چندین مرتبه در طول روز انجام دهید. روی قسمت کروی پایتان لبه یک پله بایستید، زانوهایتان را صاف نگه دارید باشنه پای خود را به آرامی پایین آورده و از سطح پله نیز پایین‌تر بیاورید تا زمانی که احساس کشیدگی پشت ساق وکف پایتان احساس کنید. 20 تا 30 ثانیه در این حالت بمانید سپس استراحت کنید و تا سه مرتبه تکرار کنید. این تمرین را در حالیکه زانوهایتان کمی خم است تکرار کنید تا بتوانید فیبرهای عضلانی مختلف را هدف قرار دهید.

جمع کردن حوله با انگشتان پا

جمع کردن حوله با انگشتان پا

عضلات کف پا توسط جمع کردن حوله با انگشتان پا تقویت می شوند. روی صندلی ای بنشینید، کفش هایتان را در بیاورید و حوله کوچکی را زیر انگشتان پای خود قرار دهید. پاشنه پایتان را روی زمین و انگشتان را روی حوله نگه دارید و حوله را به سمت پای خود مچاله کنید. زمانیکه به انتهای مخالف رسیدید حوله را دوباره با انگشتان پا صاف کنید و تمرین را تا سه مرتبه تکرار کنید.